Februari Haakbox

Februari een tijd waarin we nog vaak binnen zullen zijn, omdat het buiten koud en vies weer is. Wellicht dat er bij jou thuis dan ook vaker een spelletje gedaan wordt. Daarom is deze Haakbox een “spelletjes” Haakbox.

Als eerste patroon gaan we 12 speelkaarten haken. De vulling die je hiervoor gaat gebruiken heb je al in de hand gehad. Je gaat namelijk van de doos 12 kaarten knippen. Deze ga je omhaken met bruin van Scheepjes Catona.

Vervolgens ga je met Lang Yarns Tissa figuren haken om op de kaarten te maken. Lang Yarns Tissa is ook katoen garen, dat op haaknaald 3,5mm-4,5mm gehaakt wordt. Deze is dus wat dikker dan Scheepjes Catona welke op haaknaald 2,5-3,5 mm gehaakt wordt.

Het tweede patroon gaat zijn om 5 dobbelstenen te haken. De vulling hiervoor zit er als extra bij, om de ogen van de dobbelsteen te maken gebruiken we veiligheidsogen.

Een leuk dobbelspel met 5 dobbelstenen is Yahtzee. Daarom zit hiervan ook een scoreblokje erbij. Uiteraard kunnen de verse thee, een heerlijk koekje en de zelfgemaakte steekmarkeerder niet ontbreken.

 

Knutselbakje tapestry haken
Wanten tapestry haken
Col tapestry haken

Januari Haakbox

Januari tijd voor een nieuw en uiteraard creatief jaar. Vanuit de Haakbox nog de beste wensen voor 2024. Deze Haakbox is begonnen met een uitleg hoe tapestry haken gedaan wordt. Zo kan er een nieuwe haaktechniek geleerd worden. Het eerste patroon is dan ook gemaakt, om de techniek te oefenen. Dit patroon is voor het knutselbakje. 

Daarna kan er een lekker paar warme wanten gehaakt worden. Deze set wordt compleet gemaakt met een lekkere warme col. Het garen waar we deze maand mee haken zijn drie bollen Colour Crafter van Scheepjes van 100 gram. Het garen heeft een looplengte van 300m en bestaat uit 100% acryl. Het is lekker zacht garen. Als goodies zitten er een pen en notitieboekje bij. Uiteraard kunnen de zelfgemaakte steekmarkeerder en het verse kopje thee met heerlijk koekje deze maand ook niet ontbreken.

 

Knutselbakje tapestry haken
Wanten tapestry haken
Col tapestry haken

December Haakbox

De tweede Haakbox is uit. Het is een leuke Kerstboom geworden die opgevuld wordt door een voorraadbus. Zo kun je na de Kerst er ook kleine Kerstaccessoires in bewaren. Ook zat er het materiaal in om een leuke Kerstsok als decoratie te haken.

Het garen dat deze maand gebruikt werd is het mooie Durable Velvet garen. Verder zat er in de Haakbox een handgemaakte steekmarkeerder, verse thee, heerlijke Kerstkoekje, drie bedels om in de gehaakte Kerstboom te kunnen hangen. En drie “knutsel Kerstballetjes” om in de sok te kunnen doen als versiering.

Goodies
Herfstschilderij
Goodies

November Haakbox

De allereerste Haakbox is uit. Op zaterdag de 11e van de 11e is deze bezorgd en er kan dus ook bekend gemaakt worden wat de inhoud van deze Haakbox is. Omdat het de allereerste Haakbox is, wat voor mijzelf een feestje is na 6 maanden voorbereiding en het de start van het Carnavalsseizoen is, is het eerste patroon een mooie Carnavalsmuts. Deze is op twee manieren te haken. Het tweede patroon dat gehaakt wordt is een leuk herfstschilderij. Als goodie zat er een theezeef in en uiteraard een lekker zakje verse thee en een heerlijk koekje.

Carnavalsmuts
Carnavalsmuts
Herfstschilderij
Goodies

De Hexagontas

Tijdens de Knit&Knotbeurs heeft de Haakbox een speciale Knit&Knot Haakbox uitgebracht speciaal voor deze beurs. Hieronder zie je het resultaat. Er waren veel verschillende kleurencombinaties. Elke haakbox bestaat uit 10 bollen Scheepjes Catona 50 gram met een duidelijk beschreven patroon van de tas. Uiteraard mogen de thee, het koekje, de handgemaakte steekmarkeerder en een extra goodie ook niet ontbreken.

Het leuke nieuws is dat er nog Haakboxen in verschillende kleuren overgebleven zijn. Deze zijn te koop voor €22,50 excl. verzendkosten á €5,95. Interesse? Kies uit welke kleur jouw tas moet gaan bestaan. Geef dit nummer door via een mailtje naar: dehaakbox@hakenindeachterhoek.nl samen met jouw adres. Je ontvangt dan een betaalverzoek en na betaling wordt jouw Knit&Knot Haakbox binnen 24 uur verstuurd. Ophalen in Winterswijk is uiteraard ook mogelijk.

Hexagontas
Hexagontas
Kleurenkaart
Kleurenkaart